Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland

Här köper du proffsprodukter med fraktfri hemleverans till din trädgård!

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service 100% Växtgaranti i 3 år

Liguster

Liguster (Ligustrum vulgare) är en robust och tålig häckväxt som släpper sina blad över vinterhalvåret, till skillnad från Vintergrön Liguster som behåller majoriteten av sina blad. Vi har många olika höjdstorlekar av Liguster, gå in på produkterna här nedan för mer information om växterna, antal per meter, pris och bilder!

  • Mycket snabbväxande
  • Ger utmärkt insynsskydd
  • Vacker och lättskött

Stor-
säljare!

Liguster 60-80 cm

Liguster 60-80 cm

Beteckning : Ligustrum vulgare Höjdstorlek : 60-80 cm (höjdspridning vid...

169 kr /st  149 kr /st-12%

 Info  Köp 
BEGRÄNSAD UPPLAGA!Liguster 125-150 cm VÅR-XL!

Liguster 125-150 cm VÅR-XL!

Extra frodiga plantor till kanonpris, så långt lagret räcker!   ...

599 kr /st

 Info Slutsåld
FRÅN VECKA 43Liguster 150-175 cm XXL!

Liguster 150-175 cm XXL!

Beteckning : Ligustrum vulgare Höjdstorlek : 150-175 cm (höjdspridning vid...

795 kr /st

 Info  Köp 
FRÅN VECKA 43Liguster 175-200 cm XXL!

Liguster 175-200 cm XXL!

Beteckning : Ligustrum vulgare Höjdstorlek : 175-200 cm Rotsystem : Rotklump Antal...

995 kr /st

 Info  Köp Varför välja Liguster?

 

Liguster är en riktig klassiker i den svenska trädgården och är omåttligt populär tack vare att den både är tålig och lättskött samt skapar snygga gröna väggar.

 

Ligustern tjänar utmärkt att använda som en strikt, snygg häck eller rumsavdelare i trädgården och är perfekt att ha som vackert och stilrent insynsskydd.
 

Ligustern blir mycket tät vilket borgar för ett ordentligt insynsskydd. Liguster tål hård beskärning och är lätt att forma vilket även det talar för en bekymmerslös och samtidigt vacker inramning där du kan bestämma mer eller mindre exakt hur hög, bred eller smal du vill hålla häcken.

 

En annan fördel med ligusterhäck är att den är mycket snabbväxande och växer mellan 30-50 cm per säsong beroende på väder- och markförhållanden. Liguster når en sluthöjd på cirka 300 cm men vi rekommenderar en sluthöjd runt 200 cm.
 

Våra exemplar från den tyska plantskolan Clasen & Co har både ett välutvecklat rotsystem (de flesta storlekarna är krukodlade) samt så har de blivit uppbyggnadsbeskurna på ett adekvat sätt för att säkerställa så mycket grenar som möjligt från basen. Så det är inga pinniga exemplar som levereras utan rejäla exemplar för att du ska få ett så snabbt och långvarigt resultat som möjligt.

Galleri Liguster

Skötselråd Liguster

 

Hur ska jag plantera Liguster?

 

Gräv ett cirka 50 cm brett och djupt dike. Blanda befintlig jord med minst 50% ny planteringsjord om du inte använder helt ny planteringsjord för bästa effekt. Spänn upp ett snöre i en rak linje över diket så att alla plantorna i häcken hamnar rakt på rad. Ta bort krukan och placera växten i gropen så att rotklumpen hamnar strax under omgivande mark.

 

Ska jag beskära Liguster första året?

 

Vid vårplantering bör plantan inte beskäras, endast marginell toppning för stabilisering av häcken. Vid plantering efter midsommar kan beskärningen vänta till nästa vår, men marginell toppning går bra för stabilisering samt beskärning längs med sidorna av Liguster.

 

När ska man beskära Ligusterhäck?

 

Bästa tiden för att beskära Liguster är på sensommaren och vårvintern.

 

När ska man klippa Ligusterhäck?

 

Att klippa Liguster är det detsamma som med när man beskär den. Sensommaren och vårvintern är den bästa tiden.

 

Hur ska jag vattna min Ligusterhäck?

 

Vattna Ligusterhäcken regelbundet hela första växtsäsongen så att rötterna växer till sig och plantorna etableras. Känn på jorden på marken, om det är torrt så behövs det bevattning - om det är fuktigt avvakta. Ligusterhäck trivs ej i väta.