Förbeställ häckväxter (ej mini-pack) & få 500 kr i rabatt! Leverans från vecka 35. Ange rabattkod SOMMAR24 i kassan. 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Hemlock

Hemlock (Tsuga canadensis) är en orginell häcksort som verkligen sticker ut. Den är vackert vintergrön och har ett kompakt och långsamt växtsätt. Vi har flera olika storlekar att välja på, klicka på produkterna nedan för mer information, pris och bilder.

Hemlock kan endast beställas hos oss på förfrågan.

  • Tätt insynsskydd
  • Vackert vintergrön
  • Orginell häcksort

PÅ FÖRFRÅGAN!Hemlock 60-80 cm

Hemlock 60-80 cm

Beteckning : Tsuga canadensis . Storlek : 60-80 cm (höjd vid leverans) . Rotsystem...

329 kr /st
(987 kr/meter)

 Info Slutsåld
PÅ FÖRFRÅGAN!Hemlock 80-100 cm

Hemlock 80-100 cm

Beteckning : Tsuga canadensis. Storlek : 80-100 cm (höjd vid leverans) . Rotsystem...

399 kr /st
(1197 kr/meter)

 Info Slutsåld
PÅ FÖRFRÅGAN!Hemlock 100-125 cm

Hemlock 100-125 cm

Beteckning : Tsuga canadensis . Storlek : 100-125 cm (höjd vid leverans) ....

699 kr /st
(1398 kr/meter)

 Info Slutsåld
PÅ FÖRFRÅGAN!Hemlock 125-150 cm

Hemlock 125-150 cm

Beteckning : Tsuga canadensis . Storlek : 125-150 cm (höjd vid leverans) ....

849 kr /st
(1698 kr/meter)

 Info Slutsåld
Om Hemlock

 

Hemlock (Tsuga canadensis) kallas även för Kanadensisk Hemlock eller för Hemlocksgran och är en mycket snygg barrväxt som lämpar sig utmärkt att sätta som häck.

 

Hemlocken växer långsamt och har ett rätt så kompakt växtsätt. Det är ett roligt och originellt val att plantera som granhäck och den kommer att fånga uppmärksamheten hos dina grannar.

 

Hemlockshäck bildar ett effektivt insynsskydd och är lätt att hålla efter, beskärs eller putsas lätt under sommaren. Den kan bli upp mot 500-600 cm hög.

 

Stick ut i mängden och plantera Hemlock!

hemlock

Hemlock - karaktär och utseende

Hemlockgrenar
hemlocktrad

Skötselråd Hemlock

 

Hur planterar jag en hemlockhäck?

 

Plantera snart som möjligt men se till att rötterna har fått ordentligt med vatten, ex. genom att ha blötlagt dem innan. Se till att gropen är tillräcklig för rotklumpen, i alla fall 50 cm djup, så att den nya plantan kommer i höjd med befintlig omgivande mark. Jordförbättra med planteringsjord. Det kan vara en god idé att vid plantering även installera en droppslang. Tänk på att stammen är fri från jord. Vattna igen rikligt. På så vis ger du plantorna de bästa förutsättningarna att etablera sig på den nya platsen.

 

När ska jag plantera hemlock?

 

Bästa tiden för att plantera häck är generellt på hösten men då det gäller städesgröna växter så som barrväxter brukar man inte rekommendera att de planteras allt för sent på hösten – utan helst vår till sensommar/tidig höst. Dock har Växtleverantören och plantskolan enbart god erfarenhet av plantering under både senhöst och vårvintern.

 

Rekommendationen att inte plantera när det är kallt baseras på att de växter som behåller sina barr/blad under vintern är i större utsträckning beroende av ett etablerat rotsystem som har lagrat gott om vatten inför vintern. Vid plantering under den tidiga hösten, snarare än under sommaren, avdunstar det inte lika mycket vatten och det är något lättare att tillgodose växternas vätskebehov.

 

Ska jag beskära hemlock första året?

 

Nej, man brukar inte rekommendera att beskära hemlock.

 

När bör jag beskära hemlock?

 

Du behöver inte beskära hemlock. Däremot om du har en klippt häck görs detta mellan midsommar till september.

 

När bör jag klippa hemlockhäcken?

 

Om du har en klippt häck bör detta utföras mellan midsommar och september. Klipp helst på en molnig dag.

 

Hur ska jag vattna min hemlockhäck?

 

Hemlockhäcken behöver mycket vatten när den är nyplanterad. Blötlägg gärna rötterna innan plantering. Väl i marken bör man se till att vattnet når rötterna – gräv gärna försiktigt ner i jorden för att kolla hur långt ner fukten har nått. Hemlock då den är städesgrön (behåller sina barr under vintern) behöver vatten en bit in på senhösten samt tidigt under våren då solen väcker växterna till liv.

 

Behöver hemlocksgran extra näring och i så fall när?

 

Ja, det är bra att ge hemlock lite extra näring under våren. Blanda ner kogödsel och någon långtidsverkande fullgödsel (med kväve, fosfor ochkalium) anpassat för barrväxter.

 

Hur stor tillväxt kan jag förvänta mig under de första åren?

 

Hemlock räknas till de något långsamtväxande.

 

Finns det något annat att tänka på?

 

Hemlock gillar inte att stå i för stark sol utan föredrar halvskuggiga platser. Jorden ska helst vara humusrik, fuktighetshållande och lite lätt sur.