Förbeställ häckväxter (ej mini-pack) & få 500 kr i rabatt! Leverans från vecka 35. Ange rabattkod SOMMAR24 i kassan. 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Kameliaschersmin

Kameliaschersmin (Philadelphus 'Schneesturm') är väldoftande, stilren och en riktigt klassiker. Kameliaschersmin har allt, en vacker häckväxt med en bedårande blomning som kan få vem som helst att bli knäsvag. Lika vacker som buskage, som häck.

  • Väldoftande
  • Stilren klassiker
  • Snygg som buskage eller häck

Kameliaschersmin 40-60 cm

Kameliaschersmin 40-60 cm

Beteckning : Philadelphus 'Schneesturm' . Storlek : 40-60 cm (höjd vid leverans) ....

169 kr /st
(845 kr/meter)

 Info  Köp 
Kameliaschersmin 60-100 cm

Kameliaschersmin 60-100 cm

Beteckning : Philadelphus 'Schneesturm' . Storlek : 60-100 cm (höjd vid leverans) ....

199 kr /st
(995 kr/meter)

 Info  Köp 
Om Kameliaschersmin

 

Kameliaschersmin (Philadelphus 'Schneesturm') är en trevlig prydnadsväxt som man både kan sätta som ett buskage eller som en häck.

 

Kameliaschersminen får stora vita dubbelsittande blommor i juni och juli som doftar något svagt men mycket angenämt.

 

Den växer upprätt och har en fin grön ton på bladen.

 

Kameliaschersmin kan nå en sluthöjd på cirka 200-300 cm och trivs i både soligt och halvskuggigt läge.

 

Vill du ha en doftande och prydlig blommande häck så är Kameliaschersmin ett utmärkt val för dig!

Kameliaschersmin

Skötselråd Kameliaschersmin

 

Hur ska jag plantera kameliaschersmin?

 

En generell regel är att plantera så snart som möjligt och att rötterna har fått ordentligt med vatten innan de hamnar i jorden. Ett tips är att blötlägga dem en stund innan. Gropen bör vara ca 50 cm djup - rotklumpen ska få god plats i gropen. Jordförbättra med planteringsjord och eventuellt någon mer mullrik jord beroende på den befintliga jordens sammansättning. Kameliaschersmin trivs bäst i näringsrik, något fuktig jord och frodas på en solig plats. Tänk på att stammen är fri från jord. Vattna igen rikligt. Använd gärna någon marktäckare för att skydda Kameliaschersminens ytliga rotsystem och hjälpa till att bibehålla fukt i marken. På detta vis ger du plantorna de bästa förutsättningarna att etablera sig och trivas på den nya platsen.

 

När ska jag plantera kameliaschersmin?

 

Hösten är generellt en bra tid för att plantera häckplantor då det är lättare att tillfredsställa plantorna med vatten men schersmin kan planteras från vår till höst.

 

Ska jag beskära kameliaschersmin?

 

Är busken friväxande handlar det mer om att gallra ut - ta då framförallt bort skadade och döda stammar och grenar, lämna ca 10 cm från marken. Vill du ta in busken och är rädd om blomningen så vänta tills efter!

 

När bör jag beskära Kameliaschersmin?

 

Kameliaschersmin kan med fördel ges en lätt beskärning när den är nyplanterad. Bästa tiden för beskärning är annars under vårvintern eller efter dess blomning.

 

När bör jag klippa Kameliaschersmin?

 

För en tätare häck bör den klippas två gånger, en gång på sensommaren och en gång under vårvintern.

 

Hur ska jag vattna min Kameliaschersmin?

 

Vattna häcken regelbundet hela första växtsäsongen så att rötterna växer till sig och plantorna etableras. Gräv gärna försiktigt och känn på jorden i marken, om det är torrt så behövs det bevattning - om det är fuktigt avvakta. Kameliaschersmin föredrar jämn fuktighet, så det kan vara en god idé att installera en droppslang i häcken.

 

Behöver Kameliaschersmin extra näring och i så fall när?

 

Kameliaschersmin mår bra på en näringsrik jord. Tillför gärna kogödsel och något fullgödsel (innehållande kväve, fosfor och kalium) under våren/försommaren. Detta förbättrar både jordens struktur och näringsinnehåll.

 

Hur stor tillväxt kan jag förvänta mig under de första åren?

 

Kameliaschersmin når en maxhöjd på ca 300 cm och räknas till dem med medeltillväxt.

 

Finns det något annat att tänka på?

 

Kameiliaschersmin har en angenäm doft (inte lika stark som vanlig schersmin) vilket kan vara viktigt för de som är känsliga för starka dofter men älskar vackra blommor! Schersminer generellt kan se lite skräpiga ut under vintern men kompenserar med råge under växtsäsongen. Frodigast och mest blomrik blir Kameliaschersminen i full sol. Schersmin har sin tillväxt från basen och de nya skotten växer rätt upp tills att de böjs av blommornas tyngd.