Förbeställ häckväxter eller träd för leverans från Vecka 13 och få 500 kr i rabatt. Ange rabattkod VÅR500 i Kassan. Gäller vid 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Om oss

Häckspecialisten.se är en nätbutik som sedan starten 2014 tillhandahåller privatpersoner och företag häckväxter samt andra produkter och tjänster inom trädgård & utemiljö. Vår affärsidé är att erbjuda inspiration och ett brett sortiment av produkter och tjänster inom trädgård & uterum för att göra Skandinaviens trädgårdar vackrare samt bidra till en bättre miljö.

 

Så fick barndomsvännerna Victor & David idén om att starta Häckspecialisten.se

 

Victor Sundström & David Wiberg, grundarna av Häckspecialisten.se

 

Hej och välkommen till Häckspecialisten.se, vad roligt att du har hittat hit till oss! För att du ska få en bättre bild om vilka vi är, så vill vi börja med att presentera oss själva och vår bakgrund.

 

Victor Sundström och David Wiberg heter vi som driver Häckspecialisten.se. Vi har känt varandra sedan barnsben och är båda uppvuxna i Huddinge söder om Stockholm. Förutom att vi har ett gediget trädgårdsintresse så har idrotten förenat oss i vänskap, framför allt på innebandyplaner runt om i Storstockholm.

 

Vår resa startade 2008 när Victor arbetade tillsammans med sin pappa Michael, som har arbetat i egen regi som trädgårdsmästare i över 30 år. Victor och Michael utförde då trädgårdsskötsel åt kunder i Storstockholm; alltifrån planteringar, gräsanläggningar, klippning och beskärning av buskar, häckar och träd.

 

Under den tiden så fanns det ett stort behov hos kunderna med att försörja trädgårdarna med nya och färdigvuxna växter och det ledde till att Victor startade Växtleverantören, ett koncept att agera växtleverantör åt företag och konsumenter.

 

David har sin bakgrund inom livsmedelsbranschen och E-handel och har sedan gymnasietiden fått upp ögonen för trädgård, framför allt genom extraarbete på kyrkogårdar runt om i Huddinge där han utförde trädgårdsskötsel i roingivande miljö. David har även arbetat som trädgårdsskötare i egen regi under ett par år innan han och Victor gjorde slag i saken en kulen vinterkväll 2012 på ett lokalt litet café i Huddinge, med att påbörja en E-handelsatsning med växter.

 

Under 2013 märkte vi rätt så snabbt att det fanns en stor efterfrågan på insynsskydd i form av färdig häck och att det i branschen fanns dåligt utbud och framför allt dålig kvalitet av häckväxter.

 

Så i en hyrd skåpbil, någonstans norr om Stockholm sent en oktoberkväll, efter att vi själva fraktat plantor fram och tillbaka från vår dåvarande depå söder om Stockholm, så föddes idén om Häckspecialisten.se där kunder erbjuds häckväxter av högsta kvalitet till sjysta priser och med fri frakt från Ystad i syd till Uppsala i norr.

 

Sedan Häckspecialisten.se's start våren 2014 så har vi levererat över 1 miljon plantor!

 

Växtgaranti i 3 år

 

Vår plantskolor ger oss en garanti på att växtplantorna är friska, hela och håller högsta kvalitet. Detta kontrolleras av myndighet fyra gånger per år på plantskolorna med oannonserade besök samt att vi kontrollerar vid avlossning.

 

Med bakgrund till detta så erbjuder vi dig som kund växtgaranti i 3 år så att du kan känna dig trygg redan från början.

 

Läs mer om våra garantier på Köp- och Leveransvillkor.

 

Handla tryggt av oss

 

Hos oss på Häckspecialisten.se så handlar du tryggt. Vi är en certifierad E-handelssajt och vår sajt är krypterad för att skydda dina person- och betalningsuppgifter.

 

Vi har gedigen erfarenhet och hög kompetens inom trädgård och har specialistkompetens för både häckväxter och de övriga trädgårdsväxter som vi saluför. Vi erbjuder även dig som kund den bästa servicen och hjälpen på dina frågor om våra produkter och tjänster.

 

Vi är ett seriöst och svenskt företag med säte och kontor i Huddinge utanför Stockholm, men vi sträcker oss i Sverige från Ystad i syd till Uppsala i norr med våra leveranser (vi levererar även till Danmark). 

 

Hos oss gäller svensk moms, vi är alltid anträffbara och vår viktigaste uppgift är att ni som kund är trygga och belåtna med våra produkter och vår tjänst. Våra kunder ger oss högt betyg vilket vi är mycket glada över och vi hoppas att även du blir en glad och nöjd kund till oss!

 

Vad Häckspecialisten.se är bra på

 

Vi har satsat på kvalitet på våra produkter och tjänster för att leva upp till våra kunders förväntningar och mer därtill.

 

Våra häckplantor drivs upp under lång tid med adekvat hantering, just för att säkerställa högsta kvalitet. Vi tar upp häckplantorna på beställning och samkör flera beställningar samtidigt för att göra transporten så miljövänlig som möjligt. Vi erbjuder korta leveranstider och vi har säkra och smidiga betalningslösningar.

 

Läs mer om varför vi är branschens bästa leverantör av häckväxter på "Kvalitet & Omdömen"!

 

Miljö & Ansvar

 

Vi på Häckspecialisten.se värnar om miljön och vi försöker samla så många beställningar på en och samma transport som är möjligt för att minska utsläppen. Våra växter som planteras i trädgårdar runt om i hela landet bidrar till en bättre miljö tack vare fotosyntesen. 

 

Du kan läsa mer om vårt miljöarbete inne på Miljö & Ansvar

 

Häckspecialistens historia

 

Häckspecialisten.se grundades 2014 av Victor Sundström och David Wiberg. Häckspecialisten.se är ett koncept som har vuxit fram genom moderbolaget Växtleverantören i Sverige AB, som grundades 2008 (då i annan bolagsform).

Under de första fem åren, så fokuserade Växtleverantören på att utveckla affärsmodellen på den svenska marknaden med Storstockholm som primärt försäljningsområde. Konceptet med att leverera växter hem till privatpersoner och att agera som grossist mot svenska företag och kommuner har hängt med ända sedan dess.

Fokus i Växtleverantörens verksamhet har alltid varit att erbjuda ett brett sortiment med utvalda högkvalitativa produkter, marknadsmässiga priser och korta leveranstider.


År 2013 gjorde Växtleverantören en stor satsning för att påbörja sin etablering på e-handelsmarknaden med att nischa sig åt att sälja häckplantor av högsta kvalitet till marknadsmässiga priser. Ur detta växte idén fram om att starta Häckspecialisten.se (www.häckspecialisten.se), en nätbutik där det är tryggt och smidigt att handla häckväxter av högsta kvalitet med hemleverans från Ystad i syd till Uppsala i norr.

 

 

Har du frågor om Häckspecialisten.se som du inte hittar svaret på bland våra Frågor & Svar så är du är alltid välkommen att kontakta oss.