Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland

Här köper du Häckväxter och allt som du behöver till din trädgård av högsta kvalitet med snabb och fraktfri leverans varje vecka!

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service 100% Växtgaranti i 3 år

Blodbok

Blodbok (Fagus sylvatica purpurea) är en vacker häcksort som ger ett majestätiskt intryck, med det där lilla extra. Med sin djupröda färg och lysande årsskott, är den svår att motstå. Vi har flera olika höjdstorlekar av Blodbok, gå in på produkterna här nedan för mer information om växterna, antal per meter, pris och bilder!

 

 

  • Vacker och originell
  • Mycket snabbväxande
  • Färggrann och tålig

Blodbok 80-100 cm

Blodbok 80-100 cm

Beteckning : Fagus sylvatica purpurea Höjdstorlek : 80-100 cm (höjdspridning...

199 kr /st

 Info  Köp 
Blodbok 100-125 cm

Blodbok 100-125 cm

Beteckning : Fagus sylvatica purpurea Höjdstorlek : 100-125 cm (höjdspridning...

269 kr /st

 Info  Köp 
Blodbok 125-150 cm

Blodbok 125-150 cm

Beteckning : Fagus sylvatica purpurea Höjdstorlek : 125-150 cm (höjdspridning...

299 kr /st

 Info  Köp Blodbok (Fagus sylvatica purpurea) är en fantastisk häckväxt som har en otroligt djupröd färg som skapar ett originellt och majestätiskt intryck.

 

Blodboken är inte den vanligaste varianten i våra svenska trädgårdar och det är just den egenskapen som gör denna anspråkslösa och snygga häcksort så eftertraktad, då den är svår att få tag på i större storlekar som vi kan tillhandahålla.

 

Blodboken påminner om både Avenbok och Bok i sitt växtsätt, med genomgående stam och vackert räfflade blad. Den är mycket snabbväxande, cirka 30-50 cm på ett år och når en sluthöjd på cirka 300 cm.

 

Bra att tänka på är att man har en väldränerad jordmån som gärna får vara lite sandig, Blodboken trivs ej att stå i lerjord och väta.