Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland

Här köper du Häckväxter och allt som du behöver till din trädgård av högsta kvalitet med snabb och fraktfri leverans varje vecka!

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service 100% Växtgaranti i 3 år

Dvärgliguster

Dvärgliguster (Ligustrum vulgare 'Lodense') är en lågväxande och välförgrenad häck. Passar utmärkt för den mindre trädgården eller som inramning av planteringar och rabatter. Dvärgliguster är en populär häckväxt med frodigt grönt bladverk och söta vita blommor i klasar.

  • Lågväxande
  • Fin som inramning
  • Tät och frodig

Dvärgliguster 20-30 cm

Dvärgliguster 20-30 cm

Beteckning : Ligustrum vulgare 'Lodense' Höjdstorlek : 20-30 cm...

149 kr /st

 Info  Köp 
Dvärgliguster 30-40 cm

Dvärgliguster 30-40 cm

Beteckning : Ligustrum vulgare 'Lodense' Höjdstorlek : 30-40 cm...

179 kr /st

 Info SlutsåldDvärgliguster (Ligustrum vulgare 'Lodense') är en mycket populär och trevlig lövbladig växt som passar utmärkt som prydnadshäck eller som marktäckande buskage.

 

Dvärgligustern är rikligt förgrenad och har ett lågt och brett växtsätt. Den tål att beskäras hårt för att tjäna som en strikt prydnadshäck alternativt om man vill täcka marken nerifrån och upp utan att växterna blir för höga.

 

Dvärgliguster blir mellan 50-100 cm, vilket gör att det är lätt att hålla efter den och den är dessutom långsamt växande.

 

Dvärgliguster får gräddvita små blommor i klasar i slutet av juni och sedan på hösten svarta enbärsstora bär. En annan bra egenskap hos Dvärgligustern är att den behåller de mörkgröna bladen länge.