Förbeställ häckväxter (ej mini-pack) & få 500 kr i rabatt! Leverans från vecka 35. Ange rabattkod SOMMAR24 i kassan. 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Miljö & Ansvar

Det är ett naturligt inslag i vår verksamhet att arbeta aktivt för att bidra till en bättre miljö, där vi har det stora privilegiet att leverera högkvalitativa och hållbara växter som per automatik hjälper till att bidra till ett bättre klimat tack vare fotosyntesen.

 

Men vi har även ett stort ansvar i att arbeta effektivt och klimatsmart med våra transporter där vi kan göra som störst skillnad i vårt arbete för en bättre miljö och framtidstro.

 

Utifrån det så har vi på Häckspecialisten.se tagit fram en miljöpolicy för att säkerställa att vi systematiskt och strukturerat arbetar både aktivt och proaktivt med att förbättra vår påverkan av klimatet.

 

Vi samarbetar idag med transportbolagen Best Transport, CCM Spedition och Börje Jönsson Åkeri. Vi är mycket stolta över att samarbeta med dessa företag, som har ett genomgående klimat- och hållbarhetstänk i sina verksamheter vilket är ett krav från vår sida, utöver leveranssäkerhet ut mot våra kunder.

 

Läs gärna mer om deras miljöarbeten genom följande länkar:

 

www.besttransport.se/foretag/best-hallbarhet

 

www.ccmsped.com/miljo-policy

 

www.bjtrucks.com/sv-SE/v%C3%A5r-filosofi-23217944

 

 

Vi ska i största möjliga mån transportera fullastade bilar. Vi erbjuder därav våra kunder en fast leveransdag och fasta deadlinedatum för beställning för att vi ska kunna planera och optimera vår logistik och därigenom anordna en så klimatsmart transport som möjligt.

 

Vi arbetar med naturligt nedbrytningsbart emballage och undviker plast så långt det går samt packar så mycket växter som är möjligt i emballagen utan att utsätta dem för risk av skador. Vår ambition är att varje lastbil som kommer upp till Norden ska innehålla så mycket växter som det är möjligt, för att bidra till en optimal fotosyntesisk process för varje leverans.

 

 

Hur jobbar vi med miljö och hållbarhet utöver logistikutmaningar?

 

Plantskolorna vi samarbetar med, följer både inrikes stadgar och lagar samt genom EU för hur de ska bedriva sin verksamhet utifrån hållbarhet, miljö och kvalitet.

 

Enligt bestämmelser inom EU så får man ej bekämpa sjukdoms- eller skadedjursangrepp i proaktivt syfte med erforderligt bekämpningsmedel, utan detta görs endast om angrepp är ett faktum.

 

Plantskolorna har ett mycket sofistikerat och automatiskt bevattningssystem, där de tillsätter varje växt en perfekt mängd för att både ge växterna en så optimal näringstillförsel som möjligt men även för att spara så mycket vatten som möjligt.

 

Vi rekommenderar alla våra kunder att investera i ett droppbevattningssystem för att spara så mycket vatten som möjligt och samtidigt ge växterna precis så mycket vatten som de behöver.