Förbeställ häckväxter (ej mini-pack) & få 500 kr i rabatt! Leverans från vecka 35. Ange rabattkod SOMMAR24 i kassan. 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Häckberberis

Häckberberis (Berberis thunbergii) är en klassisk häckväxt i Sverige som uppskattas för både sina vackra och effektiva egenskaper. Vi har flera olika höjdstorlekar av Häckberberis, gå in på produkterna här nedan för mer information om växterna, antal per meter, pris och bilder!

  • Får vackra höstfärger
  • Ger utmärkt insynsskydd
  • Lättskött och mycket tålig

Häckberberis 40-60 cm

Häckberberis 40-60 cm

Beteckning : Berberis thunbergii . Storlek : 40-60 cm (höjd vid leverans) ....

159 kr /st
(795 kr/meter)

 Info  Köp 
Häckberberis 60-80 cm

Häckberberis 60-80 cm

Beteckning : Berberis thunbergii . Storlek : 60-80 cm (höjd vid leverans) ....

299 kr /st
(897 kr/meter)

 Info  Köp 
Häckberberis 80-100 cm

Häckberberis 80-100 cm

Beteckning : Berberis thunbergii . Storlek : 80-100 cm (höjd vid leverans) ....

349 kr /st
(1047 kr/meter)

 Info  Köp 
Skötselråd Häckberberis

 

Hur ska jag plantera berberis?

 

En generell regel är att plantera så snart som möjligt och att rötterna har fått ordentligt med vatten innan de hamnar i jorden. Ett tips är att blötlägga dem en stund innan. Gropen bör vara ca 50 cm djup - rotklumpen ska få god plats i gropen. Jordförbättra med planteringsjord och eventuellt någon mer mullrik jord beroende på den befintliga jordens sammansättning.

 

Berberis är anspråkslös och klarar de flesta jordar men vill helst stå soligt. Tänk på att stammen är fri från jord. Vattna igen rikligt. På detta vis ger du plantorna de bästa förutsättningarna att etablera sig och trivas på den nya platsen.

 

När ska jag plantera berberis?

 

Hösten är generellt en bra tid för att plantera häckplantor då det är lättare att tillfredsställa plantorna med vatten men berberis kan planteras från vår till höst.

 

Ska jag beskära berberis?

 

Ja, beskär berberis under vårvintern och under sensommar/höst. Ta då framförallt bort skadade och döda grenar samt de som skaver.

 

När bör jag beskära berberis?

 

Berberís kan med fördel ges en lätt beskärning när den är nyplanterad. Bästa tiden för beskärning av berberis är annars under sensommaren och tidig höst.

 

När bör jag klippa berberis?

 

För en tät häck bör den klippas två gånger, en gång på sensommaren och en gång under tidig höst.

 

Hur ska jag vattna min berberis?

 

Vattna häcken regelbundet hela första växtsäsongen så att rötterna växer till sig och plantorna etableras. Gräv gärna försiktigt och känn på jorden i marken, om det är torrt så behövs det bevattning - om det är fuktigt avvakta. Berberis föredrar genomsläpplig jord och klarar torka rätt bra.

 

Behöver berberis extra näring och i så fall när?

 

Berberis mår bra på en något näringsfattig jord. Däremot kan den må bra av lite höstgödsel (innhållande fosfor och kalium).

 

Hur stor tillväxt kan jag förvänta mig under de första åren?

 

Berberis når en maxhöjd på ca 150 cm och räknas till de starkväxande häckväxter.

 

Finns det något annat att tänka på?

 

Berberis är väldigt stickig! Det är ingen lätt växt att hantera med händerna men destu mer anspråkslös, snygg och effektiv (håller stora vilda djur ute från trädgården). Tänk på att inte låta häcken bli bredare än att du lätt kan ta dig förbi. Berberis skiftar till fina, röda höstfärger och får bär innan den tappar sina blad.