Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Planteringsjord Naturgödslad



Minsta kvantitet:  5 st

1295 kr /m3

Totalpris: 6475 kr

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Mängdrabatt
5-9 st
1295.00 kr /st

-0%

10-14 st
1195.00 kr /st

-8%

15+ st
1095.00 kr /st

-15%


Nästa leveranstillfälle
2-5 arbetsdagar

Leveransinformation

Naturgödslad Planteringsjord kan för närvarande beställas och fraktas hem till dig som bor i Storstockholm, Skåne, Storgöteborg, Halland, Uppsala/Mälardalen eller i Östergötland.

Är du osäker på om vi kan leverera till dig eller bor utanför nämnda områden, kontakta oss så tar vi fram ett prisförslag.

Frakten ingår i priset!

Leveranstiden är normalt inom 2-5 arbetsdagar, kan bli längre under högsäsong. Du får ett leveransbesked senast dagen efter lagd beställning.

Observera! En lång lastbil måste kunna ta sig fram till och från angiven leveransadress och tippa jorden bakom sig, märk gärna ut platsen där du vill ha jorden - t.ex. genom att lägga ut en presenning på uppfarten eller dylikt.

Speditören ringer och aviserar innan ankomst, då har du även möjligheten att stämma av med speditören om hur de kan tippa av jorden om du till exempel inte kan vara på plats när leveransen sker.





Fraktfri och smidig hemleverans när du behöver mycket planteringsjord!

 

Vi levererar högkvalitativ och naturgödslad Planteringsjord hem till dig i stora lass med snabb och smidig hemleverans.

  • Fraktfri, snabb och smidig hemleverans
  • Utmärkt till häckar, buskar och träd
  • Natur- och mineralgödslad för snabb etablering

Produktbeskrivning

Behöver du mycket jord till ditt trädgårdsprojekt? Då har du hittat rätt produkt!

 

Här får du en naturgödslad Planteringsjord som passar utmärkt för de flesta av våra häck- och trädgårdsväxter (för Rhododendron har vi speciell Rhododendronjord).

 

För att räkna ut hur många m3 du behöver, så behöver du veta hur långt häckdiket är och hur brett och djupt diket är där planteringsjorden skall fyllas.

 

Vi rekommenderar att man gräver häckdiket i dimensionerna 50 cm x 50 cm för de produkter som vi saluför på hemsidan, vid större växter eller om du är osäker så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig att räkna ut.

 

Om du vill fylla häckdiket med helt ny planteringsjord så räknar du ut detta såhär:

 

Exempel: För 20 löpmeter häck, så tar du 20 / 4 = 5 m3.

 

Om du vill blanda ny planteringsjord med befintlig jord 50/50 så räknar du ut detta såhär:

 

Exempel: För 50 löpmeter häck, så tar du 50 / 8 = 6,25 m3.

 

Ett tips är att alltid runda upp volymen planteringsjord till heltal kubik då jorden kan sätta sig något och då kan man behöva mer än det som matematiskt är uträknat.

Kunder köpte även

Stor-
säljare!

UTMÄRKT FÖR HÄCKPLANTERINGPlantjord Natur 1950 liter (1 pall)

Plantjord Natur 1950 liter (1 pall)

Denna planteringsjord har berikats med naturgödselkompost. Den innehar ett stort ... mer information

3995 kr /st

 Info  Köp 
Planteringsjord Naturgödslad

Planteringsjord Naturgödslad

Behöver du mycket jord till ditt trädgårdsprojekt? Då har du hittat ... mer information

1295 kr /m3

 Info  Köp 

Vad är skillnaden mellan Bok och Avenbok?


Även om bokhäcken och avenboken oftast förväxlas så är dom faktiskt inte ens del av samma familj! Den främsta skillnaden mellan avenboken och boken är att avenboken växer snabbare och slår ut sina blad tidigare på våren och får mer räfflade och något grönare blad. Bokhäcken är något mer robust och behåller bladen bättre under vinterhalvåret, dessutom så är den tåligare mot salt vilket gör den till en favorit på Västkusten.


Hur ser avenbokshäcken ut på vintern? Om bladen och årstiderna


Bladen på avenboken växer tätt och blir gröna under våren. Bladen är unika i utseende, med spetsiga och nästan utsågade kanter. Bladen på Avenboken blir ihoprullade och kopparbruna på hösten och majoriteten av bladverket behålls kvar över vinterhalvåret vid gynnsam väderlek och skötsel, innan nya skott tränger bort de gamla bladen.

 

Hur gammal blir en avenbok?


Avenboken har en lång livslängd och kan leva upp till 20 år eller mer. Hur gammal en avenbok blir beror på skötsel, allmänna förhållanden och hur länge häcken håller sig fin. Överlag är avenbok ett bra val om du önskar ha en långlivad häck. Andra häckar med lång livslängd inkluderar Liguster och Aronia.

 

 

Varför ska man välja Avenbok?

 

  Avenbok är tät, vindtålig, robust, sol- och skuggtålig samt lättskött.

 

  Avenbok är en väldigt snabbväxande häck, som kan växa upp till över 50 cm per år.

 

  Avenbokshäcken kan bli över 500 cm hög, men vanligen rekommenderar vi att hålla den i en sluthöjd på max cirka 300 cm.

 

  Avenbok kan formklippas och tål hård beskärning.

 

Vi kan förse dig med marknadens högst kvalitativa* häckplantor av Avenbok, med kraftiga grundstammar som är rikligt förgrenade och som är försedda med stödpinnar. Våra Avenbok har drivits upp under lång tid med automatiserad och individuell bevattning med perfekt mängd egenframtagen näring samt blivit beskurna kontinuerligt för hand av trädgårdsmästare på odlingsplatsen.

 

Vill du imponera på grannarna med naturligt snygga avdelare är det självklara valet Avenbok!

 

*Läs mer om varför vi har branschens högsta kvalitet på vår Avenbok på Kvalitet & Omdömen

 

Avenbok - skötselråd och plantering


Avenbokshäcken är väldigt lättskött och enkel att plantera. När den är väl omhändertagen kan avenboken även bli över 20 år gammal! Här är våra tips på hur du ska sköta din avenbok, från plantering och vattning till klippning och beskärning.


Hur ska jag plantera Avenbok?


Att plantera Avenbok är lätt. Gräv ett cirka 50 cm brett och djupt dike. Blanda befintlig jord med minst 50% ny planteringsjord om du inte använder helt ny planteringsjord för bästa effekt. Spänn upp ett snöre i en rak linje över diket så att alla plantorna i Avenbokshäcken hamnar rakt på rad. Ta bort krukan och placera växten i gropen så att rotklumpen hamnar i nivå med omgivande mark.


Ska jag beskära Avenbok första året?


Vid nyplantering, oavsett tid på året, så ska man beskära Avenbok. Man kan toppa plantorna marginellt (cirka 5-10 cm) och beskära varsamt längs sidorna (lämna sidogrenar cirka 20-25 cm från grundstammen) med en sekatör för att skapa fler förgreningar vid etablering.
 
OBS! Det finns väldigt mycket desinformation på diverse forum och hos andra aktörer som påstår att man inte ska beskära och framför allt toppa en Avenbokshäck vid nyplantering, då "Avenboken slutar att växa på höjden i så fall". Detta är helt felaktigt, då växtflödet i växten som alltid sträcker sig upp mot solen bromsas upp vid toppningen och ger plantan tätare och längre förgreningar nerifrån och upp i plantan samt att man stimulerar rotsystemet för snabbare tillväxt. Sedan återtar växten sin växtkraft starkare uppåt och således skjuter den i höjd ånyo.


När ska man beskära Avenbok?

 

Bästa tiden för att beskära Avenbok är under den så kallade JAS-perioden (Juli, Augusti, September). Vi rekommenderar att du beskär avenbok två gånger per år - första gången runt Midsommar samt i månadsskiftet Augusti/September. Då klipper du tillbaka cirka 30% av ny tillväxt både på topparna och på sidorna. Under tidig vår och sen höst så kan en avenbok även klippas om du bor i varmare zoner.


När ska man klippa Avenbokshäck?


Klippa Avenbokshäck är det detsamma som med när man beskär den, så under t.ex. JAS-perioden går det bra att klippa sin Avenbokshäck.


Hur ska jag vattna min Avenbokshäck?


Avenbokshäcken behöver vatten från det att tjälen släpper på vårkanten, runt mitten/slutet av mars månad fram tills naturen går in i vintervila (vanligen mitten/slutet av oktober månad). Man ser när naturen går in i vintervila när omgivande träd och buskar fäller alla sina blad, då kommer Avenboken inte att suga upp mer vatten förrän till våren igen.

 

Vattna regelbundet hela första växtsäsongen så att rötterna växer till sig och plantorna etableras. Vi rekommenderar att du då och då gör lite stickprov för att säkerställa att växterna får i sig tillräckligt med vatten. Gräv ned cirka 2-3 decimeter med t.ex. en handspade och känn av med handen. Om det är torrt så behövs det mer bevattning - om det är fuktigt så ligger bevattningen på en bra nivå. Det får inte vara för blött eller kletigt, det tycker Avenboken inte om. Då måste du avvakta lite grand tills det blir fuktigt.
 

Måste man binda upp avenbok?


När man planterar en avenbokshäck så är det inte nödvändigt att binda upp häckplantan, våra plantor har redan en fastmonterad stödpinne som man kan avlägsna sedan efter cirka ett år (eller låta de sitta kvar i häckraden, de kommer inte att störa växternas utveckling).

 

Vad är fördelen med avenbok i kruka?


Fördelen med att få avenboken levererad i kruka är att de har ett helt intakt rotsystem och krukodling medför att det växer en kolossal mer mängd sugrötter vilket gör att växten kan suga åt sig all den näring den behöver som i sin tur gör att växten mår bättre och blir starkare.

 

På grund av dess egenskaper så kan man plantera krukodlade avenbokar under hela växtsäsongen, själva krukan skyddar även rotklumpen från att torka ut vid transport och innan plantering.