Förbeställ häckväxter (ej mini-pack) & få 500 kr i rabatt! Leverans från vecka 35. Ange rabattkod SOMMAR24 i kassan. 1 köp per hushåll.

Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Thuja Smaragd 100-125 cm Kruka XL!

50-pack (cirka 15-17 meter)Just nu kan du spara 955 kr11995 kr
jmfr.pris 239.90 kr/st

Totalpris: 11995 kr

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Mängdrabatt
1 st
11995.00 kr /st

-0%

2 st
11395.25 kr /st

-5%

3+ st
10795.50 kr /st

-10%


Nästa leveranstillfälle
Beställ senast 25 augusti 23:59 för att få leverans 30 augusti.

Vill du ha senare leverans?

Lämna ett meddelande om önskemål på leveransvecka i Kassan när du lägger din beställning!Just nu kan du spara 955.00 kr

Stor-
säljare!

STORPACK


Spara pengar när du köper Thuja Smaragd i Storpack!

 

Köp Thuja Smaragd i storpack hos oss på Häckspecialisten.se och få den finaste Thuja Smaragd-häcken i grannskapet till ett extra lågt pris.

  • Vintergrönt insynsskydd året runt
  • Exklusiv och vacker inramning
  • Lättskött och mycket tålig

Produktbeskrivning

Thuja Smaragd 100-125 cm XL! 50-pack (cirka 15-17 meter)

 

Passar för cirka 15-17 löpmeter.

 

Beteckning: Thuja occidentalis 'Smaragd'.
Storlek: 100-125 cm (höjd vid leverans).
Rotsystem: Kruka 7,5 liter
(krukodlad).
Antal per löpmeter: 3 st (rekommendation).

Kvalitet: Häckplanta.

Sluthöjd: 500 cm.
Beskärningstid: Maj-Aug.

Zon: 1-5.
Växtsätt: Upprätt och Pelarformat.

Barrfärg: Mellangrön.

Blommor: Nej.
Doft: Nej.
Vintergrön: Ja.

Övrigt: Mycket tålig och lättskött. Snabbväxande. Kan putsas lätt direkt efter plantering. Kan stå i direkt sol och även i delvis skuggiga områden. Kräver en väldränerad, fuktig och mullrik jord.

Svensk Zonkarta

Zonkarta

Kunder köpte även

Perennmix "Vit som snö" 60-pack (4 kvadratmeter)

Perennmix "Vit som snö" 60-pack (4 kvadratmeter)

Botaniska namn: Cerastium tomentosum 'Silberteppich', Astrantia major 'Alba', ... mer information

4995 kr
jmfr.pris 83.25 kr/st

 Info  Köp 

Stor-
säljare!

UTMÄRKT FÖR HÄCKPLANTERINGPlantjord Natur 1950 liter (1 pall) Rölunda

Plantjord Natur 1950 liter (1 pall) Rölunda

Denna planteringsjord har berikats med naturgödselkompost. Den innehar ett stort ... mer information

3995 kr /st

 Info  Köp 
Planteringsjord Naturgödslad

Planteringsjord Naturgödslad

Behöver du mycket jord till ditt trädgårdsprojekt? Då har du hittat ... mer information

1295 kr /m3

 Info  Köp 

Skötselråd Thuja

 

Hur ska jag plantera Thuja?

 

Att plantera Thuja är lätt. Gräv ett cirka 50 cm brett och djupt dike. Blanda befintlig jord med minst 50% ny planteringsjord om du inte använder helt ny planteringsjord för bästa effekt. Spänn upp ett snöre i en rak linje över diket så att alla plantorna i Thujahäcken hamnar rakt på rad. Ta bort krukan och placera växten i gropen så att rotklumpen hamnar i nivå med omgivande mark.

 

Kan jag beskära Thuja första året?

 

Du kan "putsa" Thujan inledningsvis med att ta bort topparna av grenarna. Klipp grenarna på Thujan några centimeter djupare än önskad storlek men inte mer än 5 cm djupare då växten kan ta skada av för hård beskärning. Undvik att beskära thujan under "vintermånaderna" september-mars.

 

När ska man beskära Thuja?

 

Thujan behöver omfattande beskärning som tidigast under andra etableringssäsongen, vid behov. Den bästa tiden att beskära Thuja är i maj-aug, undvik dock att göra detta under en varm och solig dag då risken finns att solen bränner på det färska snitten. Man klipper tillbaka thujan i de gröna yttre delarna, men inte för djupt. 

 

När ska man klippa Thujahäck?

 

Klippa Thujahäck är det detsamma som med när man beskär den, så helst under maj-aug så ska man klippa Thujahäcken.

 

Hur ska jag vattna min Thujahäck?

 

Vattna Thujahäcken regelbundet hela första växtsäsongen så att rötterna växer till sig och plantorna etableras. Vattna ej direkt på plantorna. Känn på jorden någon decimeter ner i marken - om det är torrt så behövs det bevattning - om det är fuktigt så avvaktar du. Ingen Thuja trivs i för torr eller våt miljö. Ett tips är ett införskaffa en droppslang för kontinuerlig och lagom bevattning för din Thuja. Bra att veta är att Thuja dricker vatten konstant så länge som vattnet är flytande, så fortsätt att vattna häcken en bra bit in på hösten för att motverka tjältorka på vårvintern!

 

Hur får jag thuja att växa snabbt?


Rätt skötsel av din thujahäck är essentiellt för att också få den att växa snabbt. Vart du väljer att placera thujan, hur mycket du vattnar och gödslar häcken samt hur den beskärs påverkar hur snabbt din thujahäck sedan kan växa. Kom ihåg att placera thuja där den kan få 6 timmars solljus per dag och vattna frekvent när den är nyplanterad. Gödsel kan adderas 3 gånger per år. En thujahäck kan bli upp till 5 meter hög om den sköts rätt.


Är Thuja giftigt?


Thujan användes en gång i tiden som läkemedel mot skörbjugg, men är trots detta likt andra barrträd en giftig trädgårdsväxt. Thujahäckens gift är i normala fall ofarligt för människor då det krävs att man tar ganska stora tuggor av barren för att få i sig en farlig mängd gift - vilket gör den ofarlig för barn.


Hur snabbt växer Thuja?


Normalt sätt kan man säga att en tujahäck växer omkring 30-50 cm per år.


Varför dör mina tujor?


De vanligaste anledningarna till att en tujahäck blir sjuk och dör kan vara torka, vattensjuk mark, svampangrepp eller hundar som kissar på häckarna. Tjältorka är en annan anledning till att thujor kan fara illa. Vi rekommenderar att en nyplanterad thujahäck vintertäcks med skuggväv de första vårvintrarna för att motverka just tjältorka. Läs mer om hur du kan förhindra att dina thujor dör här.


Hur höga Thujor får man ha?


Thujor kan växa och bli mellan 3-5 meter i höjd. När thujor är planterade på en tomtgräns kan detta i vissa fall leda till diskussioner mellan grannarna, exempelvis kanske det inte är uppskattat att plantera en sån hög häck om det skulle blockera solljuset för grannen eller om häcken börjar växa till sig så pass mycket att den går över tomtgränsen. Det finns ingen lag som dikterar hur höga häckar man får ha på sin tomt, men det kan alltid vara bra att ha öppen dialog med sina grannar för att säkerställa att alla kan bli nöjda med den nya planteringen.


När är bästa tiden att plantera Thuja?


När du har bestämt dig för att plantera en thujahäck är det viktigt att ta rådande väderlek i beaktning. Tidig vår och tidig höst är generellt sätt de bästa tiderna på året att plantera thujor då det är relativt svalt och liten risk för frost. Kom ihåg att göra förberedelserna inför planteringen innan thujorna levereras, rötterna kan nämligen ta skada om dom står och väntar på plantering för länge.


Hur många thujor ska jag plantera per meter?


Vi på Häckspecialisten rekommenderar olika antal per meter beroende på vilken thujasort och storlek du väljer att beställa, inne på produktsidorna finner du information om bland annat rekommenderat antal per meter. Större thujasorter behöver större avstånd medan mindre thujasorter kan planteras med mindre avstånd. Du kan alltid rådfråga oss innan plantering om du vill veta exakt hur många thujor du kommer behöva för din trädgård!  

 

Vill du undvika en oseriös Thujaleverantör?

 

Att köpa en Thujahäck idag på nätet borde ju vara världens enklaste sak med tanke på den höga efterfrågan som råder i vårt avlånga land, men det skapar både frågetecken och debatt i branschen i takt med att många aktörer prövar sin lycka men alltför många har dessvärre sina påtagliga brister med en kvalitet och service som har försämrat både produktens resultat i både form och funktion samt köpupplevelse på senare tid.

 

Det är inte ovanligt att vi får återkoppling av kunder som är missnöjda med sin tidigare aktörs kvalitet på produkt och service, där de blir tvungna att beställa nya växter för att rätta till det undermåliga resultatet de fick innan.

 

Vi vill motivera varför du ska välja oss som leverantör av din nya thujahäck och hoppas att vi kan ge dig bra information och kunskap innan du fattar ett beslut.

 

Proffsprodukter av högsta kvalitet & service till bra pris

 

Vi har de facto högsta kvalitet på våra garanterat sjukdomsfria Thujaplantor.

 

Det görs fyra oannonserade kontroller av myndighet hos plantskolan varje år för att kontrollera att växterna erhåller den utsagda kvaliteten och att de är sjukdomsfria.

 

På plantskolan drivs plantorna upp under lång tid med adekvat skötsel, beskärning för hand av trädgårdsmästare och automatiserad bevattning med egenproducerad specialnäring för att göra thujorna extra frodiga.

 

Vårt team på Häckspecialisten.se består av utbildade och kompetenta trädgårdsmästare, som både gör regelbundna besök nere på plantskolan och har gedigen produktkännedom genom praktisk erfarenhet av att plantera våra produkter samt genom internutbildning i till exempel odlingsteknik och hållbarhet nere i Tyskland. 

 

Vårt motto är att Du ska alltid få den bästa servicen av oss, oavsett om du är nyfiken spekulant eller lång och trogen kund.

 

Men hur kan vi då erbjuda dig ett så pass lågt pris på Thuja av proffskvalitet?

 

Svaret är att du får thujorna levererade direkt från odlaren, utan att mellanlagras i Sverige.

 

Från vårt kontor i Huddinge söder om Stockholm, planerar vi tillsammans med plantskolan och våra logistikpartners en säker och miljövänlig logistik så att du som kund alltid betalar det bästa priset och får de välemballerade produkterna i utlovad tid.

 

Genom att inte ha någon lokal och butik, så kan vi sätta ett lägre pris på produkter om man jämför med de många fina och välrenommerade handelsträdgårdarna som finns i Sverige - dessa är jättebra alternativ om man behöver köpa några få plantor, vi rekommenderar alltid dig som kund att vända dig till en lokal handelsträdgård om du inte kommer upp i våra kvantitetskrav.

 

Hur undviker jag att köpa Thuja från en oseriös aktör?

 

Ett bra tips innan du bestämmer dig för att välja leverantör, är att du kikar på företagens kundomdömen (inte bara på deras hemsida, utan även via till exempel Google) och undersöker noga vilka köp- och leveransvillkor samt garantier som gäller för ditt köp för att undvika att hamna i felbeslut.

 

Ett annat bra tips är att ställa följande kontrollfrågor till leverantören om du inte kan finna svar på dem på hemsidan;

 

Varifrån kommer växterna?

Hur lång tid har de drivit upp växterna?

Kan de garantera att växterna är sjukdomsfria?

Är verkligen produktbilderna representativa?

Hur hanteras växterna?

Hur emballeras växterna?

Vilka köp- och leveransvillkor gäller?

 

Vad har jag för växtgaranti på era thujor?

 

Växter är som små bebisar - man måste vara varsam med dem!

 

En viktig del i det som görs bakom kulisserna är hanteringen av växterna, både hur de sköts om under uppdrivningsfasen samt hur de förbereds inför leveransen.

 

Som småbarnsförälder, som till exempel undertecknad, så är man givetvis väldigt varsam och försiktig med sina barn och vill se till att de får i sig rätt mängd näring, får tillräckligt med vila och en massa kärlek för att växa och må bra.

 

Vi brukar jämföra plantorna med bebisar, där man till exempel måste lyfta upp dem och ge dem stöd på rätt sätt för att inte riskera att skada barnen. De måste få i sig rätt näring och rätt mängd för att kunna utvecklas, ha på sig rätt kläder och så vidare.

 

Tyvärr så finns det aktörer med fina hemsidor, vars plantskolor missköter hanteringen av växterna där man låter till exempel stora tunga thujaplantor hänga fritt i luften med rotklumpens tyngd i samband med att man lyfter upp växterna vid upptagning av frilandsodlade växter (vilket man kan se i ett videoklipp på en större aktörs startsida), vilket kan åsamka stora skador på växten som sedan gör sig till känna efter plantering när de går tillbaka i utveckling. Hur blir det med eventuell garanti då?

 

Det är inte heller ovanligt att man "dopar" plantorna med för mycket näring och driver upp dem på mycket kort tid, vilket gör att plantornas rotsystem inte klär in i den stora kostymen och kommer få väldiga bekymmer med både att etablera sig på den nya växtplatsen och få ett långt och lyckligt liv i sin nya miljö.

 

Växterna på klump (frilandsodlade) kan även tappa enormt i kvalitet under transport och eventuell mellanlagring från slutet av april till mitten av september, vilket man kan se överallt efter en nyplantering under senvåren och sommaren med mängder av bruna fula thujor levererade av aktörer som saknar kunskap. Vi levererar aldrig några frilandsodlade thujor under nämnda period.

 

Under ovan nämnda period så skall endast krukodlade Thujor levereras. De erhåller en säkrare kvalitet än till exempel frilandsodlade Thujor som inte sällan torkar ur och missköts vid upptagning (där man lämnar cirka 30% av rötterna i marken).

 

Krukodlad Thuja har dessutom ett markant mer utvecklat rotsystem och de får en direkt tillväxt även på höjden vid nyplantering vilket de rotklumpade inte får, då de krukodlade thujorna har ett 100% intakt rotsystem. Plastkrukan runt rotsystemet skyddar även växterna från att torka ut under transporten.

 

Har du fått tillräckligt med kött på benen?

 

Vi hoppas med denna information kring Thuja att du både har fått kunskap och fakta att grunda ditt beslut på. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha vår hjälp eller ytterligare information.

 

* Läs mer om våra garantier på Köp- och Leveransvillkor