Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland

Här köper du proffsprodukter med fraktfri hemleverans till din trädgård!

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service 100% Växtgaranti i 3 år

Syrenhäck

Syrenhäck eller Syren (Syringa vulgaris), även kallad Bondsyren, är en klassisk växt som finns i många av våra svenska trädgårdar. Vi har fantastiska exemplar av Syren, gå in på produkterna här nedan för mer information om växterna, antal per meter, pris och bilder. Vi har även större storlekar på förfrågan!

  • Vacker med fantastiska blommor
  • Ger utmärkt insynsskydd
  • Lättskött och mycket tålig

SISTA CHANSEN!Lila Bondsyren 80-100 cm XL!

Lila Bondsyren 80-100 cm XL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17! ...

599 kr /st

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Lila Bondsyren 100-125 cm XL!

Lila Bondsyren 100-125 cm XL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

699 kr /st

 Info  Köp 

Stor-
säljare!

SISTA CHANSEN!Lila Bondsyren 125-150 cm XXL!

Lila Bondsyren 125-150 cm XXL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

995 kr /st  895 kr /st-10%

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Lila Bondsyren 150-175 cm XXL!

Lila Bondsyren 150-175 cm XXL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

1295 kr /st

 Info  Köp 
Vit Bondsyren 40-60 cm

Vit Bondsyren 40-60 cm

Beteckning : Syringa vulgaris  'Mme. Lemoine' Höjdstorlek : 40-60 cm...

229 kr /st  199 kr /st-13%

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Vit Bondsyren 80-100 cm XL!

Vit Bondsyren 80-100 cm XL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

699 kr /st

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Vit Bondsyren 100-125 cm XL!

Vit Bondsyren 100-125 cm XL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

895 kr /st

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Vit Bondsyren 125-150 cm XXL!

Vit Bondsyren 125-150 cm XXL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

1095 kr /st

 Info  Köp 
SISTA CHANSEN!Vit Bondsyren 150-175 cm XXL!

Vit Bondsyren 150-175 cm XXL!

Fantastiska solitära exemplar som vi kan leverera fram till och med vecka 17!  ...

1495 kr /st

 Info  Köp Varför välja Syrenhäck?

 

Att plantera Syrenhäck är alltid ett säkert kort, både sett till att Syren är ljuvlig som växt med sin fantastiska blomning och doft, med sitt vackra stora bladverk samt att Syrenen är mycket härdig och tålig varpå man kan se den i princip hela landet.

 

Syrenhäck når en sluthöjd mellan 300-400 cm och växer relativt snabbt, cirka 30-40 cm per år. Det är lätt att beskära växterna och hålla häcken i den höjd som man önskar. Klipp gärna på topparna så mycket det går för att skapa mer volym i häcken.

 

Syrenen skapar ett rejält och vackert insynsskydd med sina stora glänsande blad och blommar vackert på senvåren, växterna fäller sedan sina blad på senhösten.

 

Våra exemplar är mycket kraftiga och drivs upp under lång tid där den kontinuerligt beskärs för att skapa så fylliga och frodiga exemplar som möjligt för att du ska kunna både spara tid för att få insynsskydd samt att växterna ska kunna ha förutsättningar att leva och utvecklas under mycket lång tid framöver.

 

Så kort och gott så tycker vi att Syrenhäck är helt rätt val för dig som vill rama in din trädgård med vackra och blommande trädgårdsväggar!

Galleri Syrenhäck

Skötselråd Syrenhäck

 

Hur ska jag plantera syrenhäck?

 

Plantera snart som möjligt men se till att rötterna har fått ordentligt med vatten, ex. genom att ha blötlagt dem innan. Se till att gropen är tillräcklig för rotklumpen, i alla fall 50 cm djup, så att den nya plantan kommer i höjd med befintlig omgivande mark. Jordförbättra med planteringsjord. Det kan vara en god idé att vid plantering även installera en droppslang. Tänk på att stammen är fri från jord. Vattna igen rikligt. På så vis ger du plantorna de bästa förutsättningarna att etablera sig på den nya platsen.

 

När ska jag plantera syren?

 

Bästa tiden för att plantera syrenhäck är på hösten men det går även bra under vår och tidig sommar. Den största skillnaden är att växter lägger mkt kraft på sin blomning tidigare på året och kräver mkt vatten och näring för att orka med en nyetablering.

 

Ska jag beskära syren första året?

 

Ja, du kan med fördel beskära plantorna första året. Syren tenderar till att dra iväg i toppen och genom att hålla dem ner skjuter de sidoskott istället och blir tätare. En generell regel är att varje gren som man klipper in kommer att skjuta ut två eller flera nya.

 

När bör jag beskära syren?

 

Beroende på om du har en friväxande syrénhäck eller en klippt häck kan styra när du vill beskära. Syren blommar vanligtvis i maj-juni om det är bondsyren (Syringa vulgaris) och kinesisk syren (Syringa chinensis), ungersk syren (Syringa josikaea) brukar blomma något senare juni-juli.

 

Om man vill njuta av blommorna är det bäst att beskära efter dess blomningstid. Annars är en tumregel att om man vi gynna tillväxt, t.ex. vid en föryngring av en häck/planta, är det bäst att göra detta under våren. Då tar man bort äldre, kraftigare och döda grenar, ca 15 cm från marken eller från gren.

 

När bör jag klippa syrenhäck?

 

Om du har en klippt syrenhäck bör denna trimmas efter dess blomning. Hårt klippta syrenhäckar brukar dock inte få så mycket blommor och kan behöva trimmas två gånger per säsong.

 

Hur ska jag vattna min syrenhäck?

 

Syrenhäcken behöver mycket vatten när den är nyplanterad. Blötlägg gärna rötterna innan plantering. Väl i marken bör man se till att vattnet når rötterna – gräv gärna försiktigt ner i jorden för att kolla hur långt ner fukten har nått. Syren är även mycket törstig under våren.

 

Behöver syrenhäcken extra näring och i så fall när?

 

Ja, det är bra att ge syrenhäcken lite extra näring under våren. Blanda ner kogödsel och någon långtidsverkande allround-näring med kväve, fosfor och kalium.

 

Hur stor tillväxt kan jag förvänta mig under de första åren?

 

Syren kan vara lite långsam i starten och det brukar ta 2-3 år innan den sätter fart. Tänk på att syren gärna skjuter i väg i topparna och om du vill få en tät häck bör du klippa ner dessa för att stimulera sidotillväxt.