Specialisten på färdig häck | Häckspecialisten
Sverige Denmark Finland
Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Lagerhägg 'Genolia' 80-100 cm XL!



=
10
löpmeter (rekommenderat per antal)
Jag vill plantera meter häck
Då behöver du st plantor

Minsta kvantitet:  30 st

449 kr /st
(1347 kr/meter)

Totalpris: 13470 kr
Jämförelsepris per meter:
1347
kr

Snabb & Fraktfri Leverans Högsta Kvalitet & Service Växtgaranti i 3 år

Mängdrabatt
30-49 st
449.00 kr /st

-0%

50-74 st
429.00 kr /st

-4%

75-89 st
419.00 kr /st

-7%

90+ st
399.00 kr /st

-11%


Nästa leveranstillfälle
Beställ senast 21 april 23:59 för att få leverans 26 april.

Vill du ha senare leverans?

Lämna ett meddelande om önskemål på leveransvecka i Kassan när du lägger din beställning!





Denna Schweiziska pärla skapar ett högt och tätt insynsskydd hela året!

 

Lagerhägg 'Genolia' är en enormt tålig och vintergrön växt som skapar ett perfekt och smalt insynsskydd.

  • Vintergrönt insynsskydd året runt
  • Trivs bra i alla väderstreck
  • Vacker och grönskande

Produktbeskrivning

Fina buskiga exemplar i 7,5 liters krukor!

 

Beteckning: Prunus laurocerasus 'Genolia'.
Storlek: 80-100 cm (höjd vid leverans).
Rotsystem: Kruka 7,5 liter
(krukodlad).
Antal per löpmeter: 3 st (rekommendation).

Kvalitet: Häckplanta.

Sluthöjd: 250-350 cm.

Beskärningstid: På våren.

Zon: 1-3.
Växtsätt: Upprätt, tätt och kompakt.

Bladfärg: Vackert gröna, även vintertid.

Blommor: Vita, upprätta blomklasar.
Doft: Ja. 
Vintergrön: Ja.

Övrigt: Kan stå i direkt sol och även i skuggiga områden. Kräver näringsrik och väldränerad jord av de flesta jordmåner, vi rekommenderar vanlig planteringsjord. Lagerhägg behöver en riklig bevattning året runt, bortsett från när det är tjäle i marken. För att beskära på bästa sätt, gallra ut äldre grenar på olika höjder och beskär bort nedfrusna grenar in till frisk ved.

Svensk Zonkarta

Zonkarta

Kunder köpte även

Kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost' 60-pack (4 kvadratmeter)

Kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost' 60-pack (4 kvadratmeter)

Botaniskt namn: Brunnera macrophylla 'Jack Frost'. Sluthöjd: 40 cm. Blommar: ... mer information

4995 kr
jmfr.pris 83.25 kr/st

 Info  Köp 
Planteringsjord Naturgödslad

Planteringsjord Naturgödslad

Behöver du mycket jord till ditt trädgårdsprojekt? Då har du hittat ... mer information

1295 kr /m3

 Info  Köp 

Stor-
säljare!

UTMÄRKT FÖR HÄCKPLANTERINGPlantjord Natur 1950 liter (1 pall) Rölunda

Plantjord Natur 1950 liter (1 pall) Rölunda

Denna planteringsjord har berikats med naturgödselkompost. Den innehar ett stort ... mer information

3995 kr /st

 Info  Köp 

Lagerhägg - Skötselråd och plantering


Lagerhägg är en vintergrön häck som trivs bra i framförallt de sydligare delarna av landet. Den är karaktäristisk med sina vintergröna, blanka och nästan läderartade blad samt vita, väldoftande blomklasar som blommar under maj-juni.


Vad gäller växtplats trivs Lagerhägg främst i halvskugga och på lätt fuktiga platser. Den klarar även lite mer soliga lägen med det är viktigt att den inte får torka ut i solen. Under vårvintern är det bra att täcka Lagerhägg med skuggväv för att motverka tjältorka och brännskador från den starka vårsolen.


Lagerhägg behöver en riklig bevattning året runt, bortsett från när det är tjäle i marken. Eftersom Lagerhägg det är en vintergrön häckväxt går den inte i vintervila på samma sätt som lövfällande växter. Därför behöver man fortsätta vattna den långt in på hösten och även vintern, så länge marken inte är frusen. Så snart marken har tinat upp efter tjälen är det dags att börja vattna igen.


På våren när den börjar slå ut passar det bra att beskära Lagerhägg. Då kan man beskära bort nedfrusen ved in till frisk ved samt gallra ut grenar på olika höjder. Det går även bra att toppa och klippa in årsskotten för att hålla häcken tät och i en viss höjd om så önskas. Det görs med fördel i slutet på sommaren under aug-sept.

 

Lagerhägg - Frågor & Svar

 

Hur ska jag plantera Lagerhägg?


För att Lagerhägg ska få en så bra start som möjligt är det bästa att gräva ut ett häckdike som är 50x50 cm. Är den befintliga jorden tillräckligt bra så räcker det att blanda ut den med 50% ny planteringsjord. Om den gamla jorden är mager, sandig/stening eller inte bra av någon anledning så är det bästa att byta ut den helt mot ny planteringsjord.

 

Återfyll häckdiket med jordblandningen och ställ sedan ut alla plantor på häckdiket i en jämn snygg rad. Därefter planterar du en planta i taget på utsatt plats. På så sätt blir planteringen jämn och alla plantor går åt och plantorna riskerar heller inte att hamna för djupt.

 

Ska jag beskära Lagerhägg första året?


Liksom andra häcksorter är det bra att göra en lätt beskärning i samband med planteringen. Det räcker att klippa ca 5-10 cm på alla grenar. Det hjälper plantorna att etablera och rota sig bättre. Därefter behövs det ingen mer beskärning under det första året.

 

När ska man beskära Lagerhägg?


Bästa tiden för att beskära Lagerhägg är på våren när den börjar slå ut sina nya årsskott. Då ser man lätt om det är några grenar som har torkat eller fryst in under vintern och dessa kan man då lätt klippa bort med en sekatör. Är det grenar inne i plantan som korsar varandra och skaver så är det även bra att gallra bort ett par grenar där. Det hjälper plantorna att bli stabila och välmående. För att formklippa Lagerhägg och klippa in årsskotten är JAS (Juli,
Augusti, September) den bästa tiden för det.

 

Hur ska jag vattna min Lagerhägg?


Lagerhägg gillar inte att stå för torrt så den behöver en jämn tillgång till vatten. Då Lagerhägg är en vintergrön häcksort vill den även ha vatten året om, bortsett just från den tiden då det är tjäle i marken. Börja vattna så snart tjälen har släppt på våren och fortsätt sedan vattna tills dess att marken fryser och tjälen kommer åter.

 

Under de första 1-2 säsongerna är det viktigt med en riklig och kontinuerlig bevattning, ca 2-3 ggr/vecka. Det bästa är inte att vattna varje dag utan gärna lite mer sällan, men desto rikligare per tillfälle. Detta för att försäkra sig om att rötterna blir ordentligt genomvattnade vid varje bevattningstillfälle.

 

Måste man binda upp Lagerhägg?


Lagerhägg mår bäst och blir mest stabil i sig själv om den får växa fritt utan stöd. Skulle väder och vind påverka en planta så mycket att grenar hänger ner eller till och med lägger sig längs marken är det bättre att beskära och klippa bort det som börjar växa i fel riktning. I dess naturliga växtsätt behövs inga stöd eller någon uppbindning.

 

Vad är fördelen med Lagerhägg i kruka?


Med krukodlad Lagerhägg får man ett intakt och välutvecklat rotsystem, redo att komma igång med sin tillväxt på sin nya växtplats. Lagerhägg i kruka kan man dessutom plantera under hela växtsäsongen, till skillnad från växter på klump som har en betydligt kortare säsong för nyplantering.